E-ticaret sitesi kuracak kişiler ücretsiz e-ticaret alt yapısı kullanmak istediği takdirde genellikle Woocommerce veya Opencart hakkında bilgi edinmek istemektedir. Woocommerce mi Opencart mı yazımızın bu bölümünde e-ticaret alt yapısı seçerken Woocommerce ve Opencart arasında seçim yapmanızı kolaylaştıracak Woocommerce ve Opencart karşılaştırması yapacağız.

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin ilk olarak hakkında bilgi almak istedikleri şey e-ticaret alt yapılarıdır. E-ticaret alt yapıları genellikle bu alt yapıları kuran firmalara göre farklılaştığı için kişiler bu alt yapılar hakkında bilgi almak istemektedir.

Woocommerce Nedir?

Woocommerce, wordpress ile e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin kullanabileceği açık kaynak kodlu bir e-ticaret eklentisidir. Woocommerce’nin programlama dili PHP’dir ve bu eklenti wordpress haricinde farklı bir alt yapı ile kullanılmamaktadır.

Opencart Nedir?

Opencart, e-ticaret sitesi kurmak isteyenlerin yararlanabileceği PHP tabanlı bir e-ticaret alt yapısıdır. Opencart’ta MYSQL veritabanı ile HTML bileşenleri bir arada kullanılmaktadır.

WooCommerce’nin Avantajları

Woocommerce mi Opencart Mı yazımızın bu bölümünde sizlere WooCommerce’nin avantajları hakkında bilgi vereceğiz. Woocommerce’nin avantajları ücretsiz e-ticaret alt yapılarına göre bir hayli fazladır. E-ticarete yeni giren kişilerin ilk olarak düşüneceği şeylerden birisi maliyettir.

  • Woocommerce’nin ücretsiz olmasını en büyük avantaj olarak değerlendirebiliriz.
  • Woocommerce içerisinde bulunan modüller ile e-ticaret sitesinin geliştirilebiliyor olması da bir diğer avantajıdır.
  • Woocommerce e-ticaret eklentisinin kullanılabileceği birçok ücretsiz wordpress teması bulunmaktadır.
  • Woocommerce eklentileri her geçen gün artmaktadır. Bu da beraberinde Woocommerce’nin daha da geliştirilebilir olmasına olanak sağlamaktadır.
  • SEO alt yapısı diğer ücretsiz e-ticaret alt yapılarına göre daha iyi kurulmuştur.

Woocommerce’nin Dezavantajları

Woocommerce’nin avantajları hakkında bilgi verdikten sonra gelelim Woocommerce’nin dezavantajlarına.

  • Woocommerce her ne kadar ücretsiz bir e-ticaret eklentisi olsa da Wocoommerce ile gelişmiş bir e-ticaret sitesi kurabilmeniz için ücretli eklentileri de kullanmanız gerekmektedir.
  • Woocommerce ile kurulan e-ticaret siteleri için ücretsiz temalar bulunduğu gibi ücretli temalar da bulunmaktadır. Ücretli ve ücretsiz temalar karşılaştırıldığında ücretli temaların daha işlevsel olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle Woocommerce’nin en büyük dezavantajı budur.
  • Wocoommerce ile kullanılabilecek her ne kadar ücretsiz eklenti olsa da bu eklentileri kurmak sitenizin yüklenme hızını olumsuz etkileyebilecek ve bu da kişilerin e-ticaret sitenizi terk etme oranını arttıracaktır.

Opencart’ın Avantajları

E-ticaret sitesi kurmak isteyenlerin yararlandığı ücretsiz bir e-ticaret yazılımı olan Opencart’ın avantajları nelermiş gelin hep beraber bakalım.

  • Opencart ile kurulan e-ticaret siteleri için Türkçe kaynak oldukça fazla bulunmaktadır.
  • Opencart e-ticaret alt yapısı basit bir yapı ile oluşturulmuştur ve hem yönetim hem de kullanım açısından oldukça kolaydır.
  • Kod yapısı çok karmaşık olmadığı için yapılacak olan düzenlemeler hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.
  • Opencart için birçok ücretli ve ücretsiz modül bulunmaktadır. Bununla beraber kurulacak e-ticaret sitesinin kategorisine göre birçok ücretsiz opencart teması da bulunmaktadır.

İlgili İçerik; OPENCART TEMASI NASIL OLUŞTURULUR?

İlgili İçerik; OPENCART MODÜLLERİ İLE İLGİLİ BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY

Opencart’ın Dezavantajları

Opencart’ın avantajları ile ilgili bilgi verdikten sonra gelelim dezavantajlarına. Woocommerce mi Opencart Mı adlı yazımızın bu bölümünde Opencart’ın dezavantajları hakkında bilgi alabilirsiniz.

  • Opencart ile e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız eğer destek alabileceğiniz firma sayısının bir hayli az olduğunu bilmeniz oldukça önemli.
  • Opencart ile geliştirilen her e-ticaret sitesinde bulunan ürünlere çoklu müdahale edebilmek için çoklu ürün modülleri eklemeniz gerekmektedir.
  • Ürünler içerisinde bulunacak olan fotoğraflara toplu müdahale edilememektedir. Bununla beraber resimler için başlık etiketi ekleme gibi birçok özelliğe de zor ulaşılmaktadır.
  • Ücretsiz temalar çok işlevsel değildir bunun yerine ücretli tema ve ücretli modüller kullanılmalıdır.

Opencart mı Woocommerce Mi?

Woocommerce mi Opencart Mı yazımızın bu bölümünde karar verme sürecinizde neleri göz önünde bulundurmanız gerektirdiğinden bahsedeceğiz. Her iki e-ticaret alt yapısının da özellikleri karşılaştırıldığında bazı alanlarda Opencart’ın bazı alanlarda ise Woocommerce’nin ön plana çıktığı görülmektedir.

Sizler de kendi ihtiyaç ve isteklerinize göre Opencart ile e-ticaret sitenizi daha düşük maliyetlerle kurabilir ve hızlı bir şekilde satışa başlayabilirsiniz.