Ülkemizde en çok tercih edilen pazaryerlerinden birisi olan Hepsiburada’da satış yapmak isteyen kişiler için kaleme aldığımız bu yazımızda sizlere Hepsiburada’da nasıl satış yapabileceğinizden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek bu platform hakkında daha fazla bilgi alabilir ve Hepsiburada’da mağaza açarak satış yapmaya başlayabilirsiniz.

İnternetten ürün satmak isteyen kişi ve işletmeler bir e-ticaret sitesi kurarak e-ticarete adım atabileceği gibi e-ticaret pazaryerleri üzerinden satış yaparak da e-ticarete adım atabiliyor. Günümüzde internetten ürün satmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından en çok Hepsiburada, Trendyol, Gittigidiyor ve N11 gibi pazaryerleri tercih ediliyor.

Kişi ve işletmelerin e-ticaret pazaryerleri üzerinden satış yapmak istemesindeki en büyük neden ise bu platformların hazır bir müşteri kitlesinin bulunması birinci sırada yer alıyor. Kısacası işletmeler pazaryerleri üzerinden kolay ve avantajlı bir şekilde satış yapma fırsatı yakalıyor.

Hepsiburada Nedir?

Hepsiburada, internetten ürün satın almak isteyen alıcılar ile internetten ürün satmak isteyen satıcıları bir araya getiren online bir pazaryeri platformudur. Bu platform üzerinden satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler bir Hepsiburada mağazası açarak ve istenilen evrakları toplayarak satış yapmaya başlayabilmektedir.

Hepsiburada’dan satış yapan işletmeler belirli komisyon oranları çerçevesinde ürün sattıkları kategoriye göre Hepsiburada’ya bir komisyon ödemesi yapmaktadır.

Hepsiburada Mağaza Başvurusu

Hepsiburada’da ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak bir Hepsiburada mağaza başvurusu yapması gerekmektedir. Hepsiburada’da satıcı olmak için kişilerin internet üzerinden bir başvuru yapması zorunludur. Başvuru yaparken ilk olarak;

  1. Satıcı tipini seçmeniz gerekmektedir. Hepsiburada’da yer alan satıcı tipleri; Standart, Yurt dışı, Kadın Girişimci ve Hepsi Türkiye’den satıcı tipleridir.
  2. Ardından bir kullanıcı adı ve şifre belirlemeniz gerekmektedir.
  3. Şifrenizi belirledikten sonra Hepsiburada mağaza açma formunu doldurmanız gerekir. İlk aşamada sizden kişisel bilgileriniz istenir.
  4. İkinci aşamada ise şirketinize yönelik (kategori, şirket türü, vergi numarası, vergi dairesi vb.) bilgiler istenmektedir.

Bu bilgileri de doldurduktan sonra Hepsiburada mağaza açma başvurunuzu yapabilir ve firmanın sizden istediği evrakları ileterek Hepsiburada satıcısı olabilirsiniz.

Hepsiburada’da Satıcı Olmak İçin Gerekli Belgeler

Hepsiburada’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler mağazalarının açılabilmesi için belirli belgeleri Hepsiburada’ya iletmesi gerekmektedir. Hepsiburada’da mağaza açmak için gerekli evraklar / belgeler şunlardır;

  • Hepsiburada satıcı sözleşmesi
  • Satıcı bilgi formu ( Komisyon oranları ve satıcı bilgileri bulunur)
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • Faaliyet belgesiBanka hesabına yönelik bilgiler

Bu evraklar toplandıktan sonra Hepsiburada’ya iletildiği takdirde incelenecek ve evraklarınızda bir problem bulunmuyorsa Hepsiburada mağazanız açılacaktır.

Hepsiburada Komisyon Oranları

Hepsiburada’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler sattıkları ürünlerin bulundukları kategoriye göre Hepsiburada’ya bir komisyon ödemesi yapmaktadır. Hepsiburada bu ödemeyi kişilerin hakkedişleri üzerinden düşmektedir. Hepsiburada’da kategorilere göre değişen komisyon oranları şunlardır;

Kategori Komisyon Oranı
Aksesuar %17
Çanta %15- %17
Giyim ve Ayakkabı %17
Spor ve Outdoor Ürünler %10 – %13
Elektronik %4 – %11
Kişisel Bakım %12,5 – %13
Anne ve Bebek %12,6
Ev ve Bahçe %9 – %17
Petshop %12
Oyuncak %12,5
Hobi ve Eğlence %5 – %12,5
Cep Telefonu Aksesuarları %10 – %20

Hepsiburada’nın komisyon oranlarıdır. Yukarıdaki tabloda görülen komisyon oranları ürünlerin bulunduğu genel kategorilere göre sizlerle paylaşılmıştır fakat ürününüzün bulunduğu alt kategoriye göre komisyon oranlarının farklılık gösterebileceğini bilmeniz gerekmektedir. Bu nedenle Hepsiburada satıcı bilgi formu ile sizlere gönderilen komisyon oranlarını detaylı bir şekilde incelemeli ve mağaza açma başvurunuzu ona göre yapmalısınız.